Полет с мотоделтапланер

  • 05 септември 2011

Полетът с моторен делтапланер (мотоделтапланер) е преживяване, подходящо за всички възрасти. 

Моторният делтапланер представлява летателен апарат с твърда конструкция от алуминиеви тръби, облечени с плат. Така се получава летящо крило, под което са закачени двигателят и седалките.

Движи се по-бързо от парапланера и това го прави подходящ при прелитане на по-големи разстояния.Ако желаете да прелетите по-бързо и над по-голяма площ, този полет е именно за Вас!

Полетът с мотоделтапланер представлява една спокойна увлекателна красива разходка. При полет с мотоделтапланер има възможност да се лети близко над земята или по – желание на пасажера да се достигне определена височина. При летенето с мотоделтапланер Вие сядате удобно е специална седалка зад пилота и имате прекрасна видимост около вас която Ви дава възможност да наблюдавате красивите пейзажи и да им се любувате. При полет с мотоделтапланер може да се достигне точно определено място което искате да видите от въздуха. Една разходка с мотоделтапланер примерно може да се опише по следния начин.

Излита се от летище Ихтиман намира се на 40 километра западно от София – лети се над Ихтиманска Средна гора (Ихтиманска Средна гора е в източния дял на планината Средна гора ), ако сте запознати с географията в района ще може да различите ридовете Лозенска планина, Вакарелска планина, Белица, Еледжик и Черни рид. Най-високият връх в тази част от планината е връх Тръна, висок 1275 м. При полета с мотоделтапланер в този район на юг се откриват невероятни гледки към склоновете на източна Рила при добра видимост ще различите пистите на Боровец на север се вижда красивата Ихтиманска котловина и автомагистрала “Тракия“, а на запад в далечината ще откриете прекрасната Витоша.

С всеки един полет с мотоделтапланер без значение мястото на изпълнение, ще откриете една незабележима на пръв поглед, но много красива част от България.

Полет с мотоделтапланер се изпълнява около София, Севлиево, Велико Търново, Казанлък, Сливен, Шумен.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ И ПОРЪЧКА