Парапланер във въздуха. Марка UP

UP SUMMIT X – EN B hybrid 2-liner

  • 15 декември 2022

КОГАТО ИСКАТЕ ДА ЛЕТИТЕ ПО-БЪРЗО, ПО-ДАЛЕЧ, ПО-ВИСОКО!

Парапланерът Summit-X е наследил гените на своя „по-голям брат“ Trango X 2-liner hybrid. Фактът, че това взаимодействие на нови технологии вече може да намери своето място в B-Class, се дължи на успешното сътрудничество с Чешкия технически университет, който разработи новия по-стабилен и устойчив профил. С безброй симулации и няколко прототипа по-късно.
 
UP paragliders са горди, че могат да поставят началото на нова ера в B-Class с новия Summit X!
Новият Summit X е по-добър от всякога, благодарение на напълно новия аеродинамичен профил и 2-линейната хибридна система!
Сертификацията в B-Class е постигната напълно без употребата на folding lines.
 

Какво ново в парапланер Summit-X?

  • Summit X има напълно нова концепция на вървите, наричана още “2-liner hybrid”, постига по-малко въздушно съпротивление и по този начин подобрява качеството на планиране.
  • Позволява още по-ефективно управление чрез C-коланите. Тази хибридна система е от 3 върви в центъра на купола и преминава до две към крилото – следвайки примера на двулайнерите
  • Напълно нов аеродинамичен профил, даващ още по-оптимален въздушен поток, което значително намалява съпротивлението, той е много по-устойчив на колапси, което от своя страна благоприятства пасивната безопасност.
  • Освен това, новият дизайн на купола има значително влияние върху pitch stability на Summit-X, резултатът е изключително ефективен глайд. Това означава, че с новият Summit-X ще се обработват дори най-слабите термики.
  • Със Summit-X вие получавате максималната производителност, която едно крило B-клас може да предложи в момента.
  • Ефективността на полета в целия диапазон на скоростта е невероятно впечатляваща!
Що се отнася до използваните материали, Summit-X е направен от издръжлива комбинация от висококачествени материали, така че да можете да прекарате максимум летателни часове с планера!
  • За тази цел използваме добре тествания: Porcher Skytext Universal 38g.
  • За настройка на окачването използваме смесица от голи основни връви Liros Dynema, както и голи връви Edelrid Aramid за средното и горно ниво.

Как лети парапланер Summit-X?

Излитане…

Крилото се издига централно и много стабилно, като ви дава достатъчно време да се концентрирате върху налягането на купола и посоката на излитане. След като крилото е над вас, вие незабавно излитате от склона под вашия Summit X със значителна подемна сила и впечатляваща инерция напред.

Вашето XC приключение може да започне!

Във въздуха…

Крилото се плъзга през най-малките въздушни потоци и турбуленции и ги превръща ефективно и безкомпромисно във височина. Това е благодарение на новия въздушен профил, който играе централна и решаваща роля както в Summit X, така и в новия Trango X.
Със Summit X ние успяхме да прехвърлим тази типична характеристика на 2-лайнера в B-Class!

Дори при силни термики, профилът на парапланера остава стабилен над пилота и има ефективно центриране в термиките. Дори когато летите и извън силни термики, тази pitch stability напълно облагодетелства представянето на амбициозния крос-кънтри пилот.