Мечтаеш да летиш?!

Нещо повече – желаеш ти да управляваш полета си, ТИ да „дърпаш въжетата“?!

Тогава заповядай в нашата академия по безмоторно летене!

Не е необходимо да си парапланерист, за да полетиш, но не гарантираме, че след като опиташ, няма да станеш такъв!;-)

Клуб „Флай Академи” предлага обучение по парапланеризъм. Целта на нашата програма е да помогне на участниците да напредват безопасно, да се радват на парапланеризма и да станат пилоти радващи се на незабравими емоции и полети.

Обучението по парапланеризъм е разделено на различни нива, даващи отличен напредък в прехода от начинаещи към напреднали.

Първо ниво: „ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЪЗДУХА” – курс за начална подготовка с продължителност от 5 дни (5 летателни и 1 резервен). Нивото на знания и възприемане се контролира чрез разработена от нас индивидуална летателна книжка, съдържаща подробна информация за летателната подготовка на всеки един курсист.

Второ ниво: „ДА УСЕТИШ ВЪЗДУХА” – курс по термично и склоново летене. Индивидуално обучение с продължителност в зависимост от свободното време на обучаващите се.

Обучението се извършва със сертифицирана екипировка:

Парапланери на немската марка SWING paragliding и UP.

Подвесни системи (сбруи) – италианската марка Woody Valley

Специализирани каски на италианската марка ICARO.

Обучението се провежда на хълмовете около град Сливен.

В цената на курса се включва екипировка за обучение – парапланер, сбруя, запасен парашут и каска.

“ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЪЗДУХА” е курс за начална подготовка, в който обучението се провежда по системата PARAPRO като се използва само сертифицирана екипировка SWING и UP– едни от световните производители на екипировка за парапланеризъм.

Успешно завършилите курса могат да извършват самостоятелни полети В ПРИСЪСТВИЕТО НА ИНСТРУКТОР ИЛИ ДРУГИ ОПИТНИ ПИЛОТИ НА СТАРТА.

Всяко завършено ниво на обучение предполага издаването на съответния ПараПро лиценз (свидетелство за правоспособност, удостоверяващо нивото на подготовка на пилота и в съответствие с него, даващо право на извършването на полети в определени метеорологични условия). Лицензът се издава при покриване на конкретните изисквания за знания и умения и заплащане на съответната такса към Български национален аероклуб.