Ново EN-B крило от UP – Kantega XC2

  • 10 февруари 2013

Всичко е въпрос на изпълнение

Чували сме това достатъчно често: Пилотът, а не крилото е това, което прави полета. И въпреки, че има много истина в това, ще бъдете посветени в една малка тайна на UP. По-доброто крило прави добрият полет по-лесен и по-забавен – Запознайте се с новата Kantega XC2! По-добро представяне, по-малко усилие!

Новата Kantega XC2 e създадена за постижения. Това е директен отговор на UP в новата “порода” крила в клас EN-B, крила които въпреки сертификацията си като EN-B са способни да отведат пилотите си на дълги алпийски FAI триъгълници през най-предизвикателните условия. Висока използваема максимална скорост и плоска глайд поляра характеризират това крило, но не се подвеждайте – като чистокръвно UP, Kantega XC2 остава плътно в границите на сертификацията си и е подходящо крило за всеки нормален EN-B пилот.

ЗАБЕЛЕЖКА! Размерът М вече минава през сертификация и ще бъде достъпен във всички цветови комбинации (видяхте ли ги вече?? Страхотни!) в началото на Февруари. Останалите размери ще дойдат малко след това, но ще се радваме да приемем вашите поръчки още сега!

Акцентите в Kantega XC2

– Висока максимална скорост, плоска крива на полярата.
– Само две линии на основните колани означава по-малко съпротивление и по-добри характеристики и това в допълнение с голите върви след основните.
– 3D оптимизиран дизайн, който води до по-малко гънки и по-малко съпротивление – това повишава стабилността на купола.
– Отворите на камерите с форма на полуокръжност. Това повишава стабилността на крилото особено при по-големи скорости.
– Найлонови вложки в челния ръб, които правят същото, но удължават живота му в сравнение с предишния Mylar метод. Освен това са и по-леки!
– Висок клас макари Ronstan на спийд системата, осигуряващи лекота на използването до края на живота на самото крило.
– Източени назад връхчета на крилото за по-добро управление и изкачване.
– Мини ребра на изходящия ръб за подобрена здравина на купола.
– Основните линии са от Dyneema с по-малък диаметър, а останалите върви са голи. Идеална комбинация за безопасност и редуцирано съпротивление.
– Логично и систематично оформление на линиите за идеално оформяне на купола и по-ниска консумация на върви.

Допълнителна информация

Kantega XC2 не е класическото крило за добри постижения и въпреки, че притежава тези характеристики, то не може да покаже онова, което се изисква на високо ниво. Създадено е за да се отличи в тежките условия и да даде максималното на пилота през летателния ден.
EN-B класът е най-важният за всеки производител на парапланери, защото включва между 70% и 80% от всички продажби на парапланери в световен мащаб. Това означава, че в този клас може би има по нещо за всеки и Kantega XC2 е за крос-кънтри пилотите. Това крило позволява на пилота да постигне целите си, но същевременно безопасността и лекотата на управление са запазени. Това означава по-малко напрежение свързано с крилото по време на полет, което позволява повече умствени ресурси да бъдат насочвани за въпроси свързани със стратегиите и тактиките.
Нашите тест полети показват по-големи усмивки на лицата на кацащите пилоти и желание за още, а това трябва да е нещо хубаво за едно крос-кънтри крило.